Minimalistlik ja looduslik vahend toidu säilitamiseks
Sinu köögiviljad ei pea enam oksüdeerumise tõttu muutuma pruuniks ja kuivaks ega kaotama oma tekstuuri, maitset, värskust ja toitaineid. Vahariie on minimalistlik ja looduslik vahend, mis aitab toiduaineid värskena hoida, kuid samal ajal laseb neil loomulikul viisil “hingata”.
Tegemist on suurepärase taaskasutatava alternatiiviga toidukile, fooliumi ja plastkarpide asendamiseks, sest sellel on toidu säilitamisel lõputu hulk kasutusvõimalusi!
Mille jaoks vahariiet kasutada?
Vahariidega saad nii toatemperatuuril kui ka külmkapis säilitada erinevaid toiduaineid. Näiteks:
🫓 Katta kinni söögikorra ülejäägid – kausid, vaagnad, topsid, klaasid või muud anumad.
🥪 Pakkida kodust lahkudes kaasa võileivad, snäkid, vahepalad, puuviljad vm.
🍉 Säilitada terveid, poolikuid või lahtilõigatud puu- ja juurvilju ning marju.
🥬 Keerata vahariidesse värsked ürdid ja maitsetaimed, et säilitada nende värskus.
🥖 Säilitada lahtiselt ostetud pagaritooteid – vahariidesse pakituna säilivad need palju kauem kui kile- või paberkotis.
🥜 Voltida suuremast vahariidest (näiteks L või XL) kott ning säilita selles kuivatatud puuvilju ja pähkleid.
Kuidas vahariiet kasutada?
Vahariiet on imelihtne kasutada, kuna see muutub kergesti vormitavaks ja kleepuvaks vaid käte soojuse ja surve abil. Lihtsalt kata soovitud toiduaine või anum ning vahariie säilitab oma kuju.
Millest vahariie valmistatud on?
Meie valikus on kahte tüüpi vahariideid: Abeego, mis on valmistatud mahepuuvillast ja kanepist ning immutatud mesilasvaha, vaigu ja maheda jojoobiõliga. Saadaval on ka vegan vahariie, mis on valmistatud mahepuuvillast ning immutatud toiduainetööstuses üle jääva ja söömiskõlbliku vegan vahaga, millel on FDA (Ameerika Ühendriikide Toidu- ja ravimiamet) tunnustus. Vaha on biolagunev ja toiduga kokkupuutel ohutu.
Milliste toiduainetega tohib vahariiet kasutada?
Vahariie on suurepäraselt sobiv värskete juur- ja puuviljade ning ürtide ja maitsetaimede säilitamiseks. Samuti sobib see kõikide ülejäänud toiduainete sissepakkimiseks, v.a. toores liha ja kala. Samas kui oled need eelnevalt pannud kaussi ning katad kausi vahariidega ja see ei puutu liha või kalaga otseselt kokku, on säilitamine lubatud!
Kuidas vahariiet puhastada?
Kui vahariie ei ole toiduga otseselt kokku puutunud, ei pea seda puhastama. Kuiv ja määrdumata vahariie pühi puhtaks. Kergelt määrdunud vahariiet pese käsitsi jaheda veega. Vajadusel kasuta keskkonnasõbralikku ning leebetoimelist nõudepesuvahendit, et tagada sellele maksimaalne eluiga. Riputa kuivama või kui soovid kohe uuesti kasutada, kuivata rätikuga. Pärast kuivamist on vahariie taas valmis kasutamiseks.
Kuidas vahariiet hoida?
Hoia vahariiet puhta ja kuivana näiteks kapis või sahtlis kokku lapituna, rulli keeratuna või muul Sulle käepärasel viisil.
Millest vahariide kasutamisel hoiduda?
Ära kasuta kõrgetel temperatuuridel, näiteks ahjus või mikrolaineahjus. Samuti ei tohi vahariiet pesta nõudepesumasinas, kuna otsene kuumus ja kõrge temperatuur ei mõju sellele hästi. Vahariiet võib kasutada toatemperatuuril, külmkapis ja sügavkülmas. Sügavkülmas hoida soovitatavalt mitte kauem kui 1 kuu, vastasel juhul võivad toote head omadused kaduda. Külmast toatemperatuurile tõstes lase vahariidel enne lahtipakkimist esmalt üles soojeneda.
Kui kaua saab vahariiet kasutada ja mida vahariidega kasutusea lõppedes teha?
Vahariie kestab pideva kasutamise juures keskmiselt ühe aasta ning on 100% biolagunev. Seda võib komposteerida, kasutada ribadeks lõigatuna tulehakatuseks või kasvuhoones taimede sidumiseks.
PS! Abeego vahariidel on mee ja taruvaigu lõhn, mis kaob peagi pärast kasutusele võtmist. Kuigi see on valmistatud mesilasvahaga, on see sobilik kasutamiseks ka inimestele, kes on allergilised mee suhtes. Mesilasvaha ja jojoobiõli on antibakteriaalsete omadustega ning aitavad toidu värskust säilitada.
Elamise Kerguse tootevalikust leiad nii mesilasvahast vahariide kui veganitele sobiva taimsest vahast vahariide.